Actueel

Nieuws

10 september 2021
Techniek in de school
Wij delen ook graag nieuwsberichten over wat er in onze groepen wordt geleerd. Dit keer een bericht over techniek in groep 5D.

 

Magneten... we gebruiken ze erg vaak, maar hoe werken ze eigenlijk?

 Tijdens de techniekles hebben de kinderen van groep 5D geleerd waar magneten door aangetrokken worden en wat hen afstoot. Dit bleek heel goed te zien te zijn  en te voelen met behulp van het wissertje van ons wisbordje. We maakten van een enorme spijker ook een magneet. Hiervoor hoef je alleen met één pool van de magneet heel vaak over de spijker heen te strijken, best gemakkelijk!

Een kompas maakt ook gebruik van magnetisme, dus we hebben met de klas ook zelf een kompas gemaakt. Dit alles herhaalden we door het filmpje op schooltv te bekijken:

https://schooltv.nl/video/magneten-hoe-werken-ze-eigenlijk/


Preview foto
31 augustus 2021
Opening Maand van de Veilige Schoolomgeving
Maandag 30 augustus werd bij ons op school de Maand van de Veilige Schoolomgeving geopend door wethouder Robert van Asten. Een belangrijk thema op en rondom alle basisscholen. Want wie wil nou niet een veilige schoolomgeving voor zijn/haar kind? Na de opening door wethouder van Asten, zong muzikant Tim Akkerman zijn lied "Wij gaan weer naar school". Een mooie start van het nieuwe schooljaar. Maar ook een belangrijk signaal om samen te werken aan een veilige schoolomgeving. Zoals een leerling mooi verwoordt: "Iedereen moet op iedereen letten". Laten we dat doen!

Preview foto
11 juli 2021
Project Bouwen
De jaarlijkse projectweek is weer gehouden. Tijdens deze week stond het onderwijs binnen onze school in het teken van bouwen. Wat komt erbij kijken om een gebouw te ontwerpen en te maken? Hoe zien de binnen- en buitenzijde van een gebouw eruit? Welke beroepen hebben met bouwe te maken? Hoe zien huizen er in de toekomst uit? Wat zijn de verschillen tussen huizen van mensen en dieren. De leerlingen gingen hard aan de slag. 
Lees meer ›

Preview foto
26 april 2021
Afscheid meester Leo
Vrijdag 23 april was de laatste officiele werkdag van meester Leo. Onder groot en luid applaus van het team kwam hij voor de laatste keer De Fontein binnen. Alle groepen kwamen daarna langs zijn kamer gewandeld om hem gedag te zeggen. Aan het einde van de ochtend werd, geheel coronaproof, door het team afscheid genomen. Nu mag hij gaan genieten van een welverdiend pensioen!

Preview foto
26 maart 2021
Personconferentie Week van het geld 2021
Leerlingen uit groep  6 mochten deze week demissionair minster Hoekstra en Youtubester Dylan Haegens vragen stellen tijdens een landelijke persconferentie. Heeft u vroeger ook zakgeld gekregen? Waarom wordt er geen extra geld gedrukt, dan is de armoede toch weg? Een paar  van een heel aantal vragen die zij mochten stellen. Een mooie ervaring. Zo leren wij binnen en buiten onze school!