Actueel

Nieuws

Preview foto
13 februari 2019
VakantiepasClub voorjaarsvakantie Den Haag
Het voorjaar komt steeds dichterbij en de eerste krokusjes en sneeuwklokjes zijn al gespot.

Tijd voor de voorjaarsvakantie! Dat betekent een nieuw pakket activiteiten van de VakantiepasClub mét VakantiepasKorting.

Als jullie deze winter niet hebben kunnen schaatsen of skiën, grijp dan nu je kans in de Uithof.

In het Kicking Horse Kinderkookcafé van Paagman maak je samen een lekkere maaltijd of kom spelen en ontdekken in de Kinderwerkplaats.

Zomaar een paar ideetjes van de VakantiepasClub. Bekijk deze en alle andere activiteiten op www.vakantiepas.nl

Is uw kind nog geen lid van de VakantiepasClub? Geef het dan gratis op via www.vakantiepas.nl en maak meteen gebruik van de kortingen. VakantiepasClubleden krijgen twee weken vóór elke schoolvakantie een e-mail met kortingsbonnen en een link naar de activiteiten.


Preview foto
31 januari 2019
Haagse Schaatsschool
De Haagse Schaatsschool organiseert voor leerlingen Primair Onderwijs op de donderdagen van 14 februari tot en met 28 maart 2019 in de binnenhal van De Uithof, Jaap Edenweg 10, Den Haag een cursus schaatsen voor beginners en enigszins gevorderden van 5-wekelijkse lessen. De lessen zijn op kunstrijschaatsen. De schaatsen zijn op De Uithof te huur bij Oomssport op vertoon van een geldige legitimatie. Met OVP-korting. Van 16.15 -17.30 uur leren kids van 4 t/m 12 jaar op een speelse manier ijssterren te worden. Kosten, inclusief entree met begeleiding € 52,50. Een proefles is mogelijk op 7 februari 2019. Kosten € 10,50. Met de Haagse Ooievaarspas 50% korting! Voor data lessen en aanmelden cursus zie https://haagseschaatsschool.nl/

Er is nog volop plaats voor deze laatste cursus van dit schaatsseizoen.

Preview foto
10 januari 2019
Museumnacht Kids 2019
’s Avonds….. als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse musea speciaal open voor jonge culturele nachtbrakers. Op zaterdag 16 maart tussen 17.00 en 22.00 uur is er een speciaal programma vol toffe activiteiten in het thema ‘Fantasie’. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

Museumnacht Kids is veel meer dan in het donker een bezoekje brengen aan het museum. Er is enorm veel leuks te zien en te doen, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Maak je eigen kunstwerk, ga speurend op onderzoek uit, en waag een dansje tussen de schilderijen. Gebruik je fantasie en ontdek tijdens Museumnacht Kids!


Preview foto
01 oktober 2018
Opvallen in het donker
Elke automobilist kent de schrik: onderweg in het donker en dan plotseling een fietser voor je bumper. Zonder licht, zonder reflectie. Remmen, uitwijken en een stille verwensing: ‘Doe je licht dan ook aan’. Maar hoe zichtbaar bent u zelf op de fiets? En uw kind? De periode breekt weer aan dat uw kind in het donker naar school fietst. Of aan het eind van de middag naar huis rijdt. Aandacht voor zichtbaarheid in het verkeer is nu dus extra belangrijk.
Lees meer ›

Preview foto
30 oktober 2017
50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde
Speciaal voor kinderen tot 12 jaar heeft de gemeente de 50-dingenlijst gemaakt. Op deze lijst staan allerlei activiteiten die een kind voor zijn 12e gedaan moet hebben. De 50-dingenlijst is op te halen bij 1 van de Haagse stadsboerderijen of hier gratis te downloaden. Alle activiteiten op de lijst gedaan? Lever hem dan weer in op de stadsboerderij en maak kans op 1 van de 50 prijzen.