Voortgezet onderwijs en BOVO

Onze school onderhoudt goede contacten met het voortgezet onderwijs.
De leerkrachten van groep 8 coördineren de contacten tussen onze school en de brugklascoördinatoren van de verschillende scholen voor voortgezet onderwijs. Bij hen kunt u terecht voor al uw vragen met betrekking tot het voortgezet onderwijs. Evenals andere Haagse scholen neemt basisschool De Fontein deel aan stedelijke BOVO-activiteiten (BasisOnderwijs – Voortgezet Onderwijs). Deze activiteiten zijn gericht op het optimaliseren van de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Hieronder vallen onder andere de twee overdrachtsmomenten met het voortgezet onderwijs. In juni bespreken wij de kinderen door die op een school voor voortgezet onderwijs gaan starten en in november krijgen wij van het voortgezet onderwijs een terugkoppeling hoe het met onze oud-leerlingen gaat.

Website BOVO

Hieronder vindt u een bijlage waarin staat beschreven hoe de overgang van De Fontein naar het voortgezet onderwijs is geregeld.