Leerlingenraad van De Fontein

We zijn alert op signalen en hebben een luisterend oor voor de leerlingen. We maken tijd en ruimte vrij voor verbeteringen. We proberen gezamenlijk tot de juiste oplossing te komen.
Eén van de manieren waarop we dit willen invullen, is het oprichten en in stand houden van een leerlingenraad waarbij leerlingen en de directie bijeen komen. De leerlingen hebben zo de mogelijkheid om structureel met de schoolleiding te overleggen en oefenen tegelijkertijd democratische spelregels. De school profiteert van (verfrissende) ideeën van de leerlingen en zich daardoor verbeteren.

 

De thema's voor dit jaar zijn:
1. Executieve functies
Dit jaar krijgen alle klassen een spellenkist cadeau. De leerlingenraad zal het testpanel zijn en alle spellen gaan uitproberen. Zij bepalen welke spellen we gaan aanschaffen per leerjaar. 
2. Hygiëne
De leerlingenraad wil zich gaan inzetten om de wc’s schoon te houden door kinderen bewust te maken van hun eigen gedrag.
3. Gezondheid
De leerlingenraad wil zich gaan inzetten om meer te bewegen in de klas. Daarnaast gaat de leerlingenraad aandacht besteden aan gezonde voeding.  

 

 

Groepen 5: Lorenzo, Su en Gianté

Groepen 6 :Tanamera, Sanae en Arav

Groepen 7: Dine, Fleur en Melisa

Groepen 8: Damian, Isabella en Elif