Nieuws

01 november 2022

Ondertekening manifest Heel Den Haag Leest

In Den Haag is maar liefst een kwart van de Hagenaars laaggeletterd en in sommige stadsdelen loopt dit percentage op tot vijftig procent, tegenover een landelijk gemiddelde van twaalf procent. Tijd voor actie! En daarom heeft De Fontein op dinsdag 1 november het manifest Heel Den Haag Leest ondertekend.

Dit manifest heeft als doel de leesvaardigheid en de leesmotivatie van kinderen, jongeren en volwassenen in de regio Haaglanden te vergroten.


Ondertekening manifest Heel Den Haag Leest
Het was een mooi en bijzondere middag. Spoken word artist Gershwin Bonevacia nam ons mee in zijn visie op lezen, zangers Tim Akkerman en Jhilani Wijsman zongen hun speciaal voor HDHL geschreven lied over lezen en schrijver Koos Meinderts droeg gedichten voor en rijkte de voorlees- en gedichtenprijs uit aan Shivani (groep 6C), Abi (groep 7C) en Chimamanda (groep 8E).

Abi en Chimamanda mochten hun winnende gedicht voordragen op het poduim en Shivani mocht de wethouder van Onderwijs, Jeugd en Sport Hilbert Bredemeijer voorlezen. Wat hebben zij hun voordracht goed uitgevoerd. We zijn ontzettend trots op jullie!