Nieuws

 
Benji wordt voorgelezen
29 september 2022

Benji wordt voorgelezen

Benji is gek op de schoolbieb en de boeken die daar staan. Voor het eerst mocht Hailey uit groep 3B Benji voorlezen. Samen hebben ze een boek uitgekozen en dit boek werd voorgelezen in de voorleesboom. 

Benji gaat er heerlijk voor liggen en luistert aandachtig. 

De schoolbieb is geopend
29 augustus 2022

De schoolbieb is geopend

Op de eerste schooldag werd de schoolbieb geopend! 

Een jaar lang is er hard gewerkt door het team van De Fontein om de schoolbieb te realiseren. De Fontein beschikt nu over een bieb onderbouw, bieb middenbouw en een bieb bovenbouw. In de eerste schoolweek zijn alle kinderen naar de bieb geweest en hebben hun eerste leesboek mogen uitkiezen. Wat een feest was dit! 

Invictus Games april 2022
19 april 2022

Invictus Games april 2022

Jay, Fleur en Sophia uit onze groep 8 hebben als verslaggever tijdens de Invictus Games verslag mogen doen en o.a. Prins Harry mogen interviewen.

En wat hebben ze dat fantastisch gedaan!

 

(Klik hier voor het filmpje van deze toppers)

Opening Maand van de Veilige Schoolomgeving
31 augustus 2021

Opening Maand van de Veilige Schoolomgeving

Maandag 30 augustus werd bij ons op school de Maand van de Veilige Schoolomgeving geopend door wethouder Robert van Asten. Een belangrijk thema op en rondom alle basisscholen. Want wie wil nou niet een veilige schoolomgeving voor zijn/haar kind? Na de opening door wethouder van Asten, zong muzikant Tim Akkerman zijn lied "Wij gaan weer naar school". Een mooie start van het nieuwe schooljaar. Maar ook een belangrijk signaal om samen te werken aan een veilige schoolomgeving. Zoals een leerling mooi verwoordt: "Iedereen moet op iedereen letten". Laten we dat doen!
Project Bouwen
11 juli 2021

Project Bouwen

De jaarlijkse projectweek is weer gehouden. Tijdens deze week stond het onderwijs binnen onze school in het teken van bouwen. Wat komt erbij kijken om een gebouw te ontwerpen en te maken? Hoe zien de binnen- en buitenzijde van een gebouw eruit? Welke beroepen hebben met bouwe te maken? Hoe zien huizen er in de toekomst uit? Wat zijn de verschillen tussen huizen van mensen en dieren. De leerlingen gingen hard aan de slag. 
Lees meer ›
Afscheid meester Leo
26 april 2021

Afscheid meester Leo

Vrijdag 23 april was de laatste officiele werkdag van meester Leo. Onder groot en luid applaus van het team kwam hij voor de laatste keer De Fontein binnen. Alle groepen kwamen daarna langs zijn kamer gewandeld om hem gedag te zeggen. Aan het einde van de ochtend werd, geheel coronaproof, door het team afscheid genomen. Nu mag hij gaan genieten van een welverdiend pensioen!
Personconferentie Week van het geld 2021
26 maart 2021

Personconferentie Week van het geld 2021

Leerlingen uit groep  6 mochten deze week demissionair minster Hoekstra en Youtubester Dylan Haegens vragen stellen tijdens een landelijke persconferentie. Heeft u vroeger ook zakgeld gekregen? Waarom wordt er geen extra geld gedrukt, dan is de armoede toch weg? Een paar  van een heel aantal vragen die zij mochten stellen. Een mooie ervaring. Zo leren wij binnen en buiten onze school!
Onze eigen verkiezingsreporters
07 maart 2021

Onze eigen verkiezingsreporters

In aanloop naar de landelijke verkiezingen mochten een aantal leerlingen uit groep 8, als kindercorrespondent op het Binnenhof diverse politici bevragen. Een uniek kijkje in de Tweede Kamer. Een mooie vorm van burgerschapsonderwijs!
Leerlingenraad
13 november 2020

Leerlingenraad

Na een spannende verkiezing is deze week bekend geworden welke leerlingen in de leerlingenraad van 2020-2021 zitten. De leerlingenraad denkt met directie mee over onderwerpen om de school te verbeteren.

Donderdag 5 november vond de eerste vergadering al plaats. Zij kregen direct een hele belangrijke opdracht. Namelijk het meedenken over de onderwerpen voor de promotiefilm. Waar zijn zij trots op en wat moet sowieso in de film terugkomen?

 

Een paar voorbeelden die door hen genoemd werden:

  • Jezelf mogen zijn
  • Elke dag enthousiast opgevangen worden door de leerkrachten
  • Handvaardigheid/muziekles
  • Verkeersles buiten
  • De schoolpleinen met klimrekken
  • Judo voor de groepen 1 t/m 4
VakantiepasClub herfstvakantie
07 oktober 2020

VakantiepasClub herfstvakantie

Met de VakantiePas kunnen kinderen in de schoolvakanties allerlei dingen doen. Gratis of met korting. Voor de zomervakantie krijgen ze op school een boekje, de ZomervakantiePas. Daarin staan heel veel leuke en leerzame activiteiten.

In de korte schoolvakanties is er geen boekje, maar een digitale nieuwsbrief. Daarin staat een link naar kortingsbonnen. Deze nieuwsbrief krijgen de kinderen als ze lid zijn van de VakantiepasClub.

 

Leden van de VakantiepasClub hoeven zich deze herfstvakantie niet te vervelen. Ze krijgen een nieuwsbrief met allerlei verschillende activiteiten. Een spannende film kijken in theater Dakota of speuren in het Zuiderpark. Lekker dansen in de disco of spetteren in het zwembad. Naar het Museon of Kinderboekenmuseum en nog veel meer. Kijk voor alle activiteiten en kortingen op www.vakantiepas.nl. Daar staat ook hoe de kinderen een grote vlieger kunnen winnen of een uitje met de hele klas.

 

Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl

Meester Frank met pensioen
07 oktober 2020

Meester Frank met pensioen

Woensdag 30 september heeft meester Frank, samen met zijn gezin, na ruim 21 jaar afscheid genomen van De Fontein.
De dag begon met een rondje om de school in een oud volkswagenbusje. Tijdens deze ronde werd hij toegezongen door alle kinderen. Daarna heeft hij alle groepen bezocht waar hij in elke klas een mooi aandenken kreeg.
Na een lunch werd er een film getoond die gemaakt was door alle collega's van De Fontein. De dag hebben we afgesloten met een coronaproof borrel, zodat alle collega's op gepaste afstand afscheid konden nemen.
24 april 2020

Fijne meivakantie!

15 april 2020

Koninklijk bezoek voor basisschool De Fontein

Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan basisschool De Fontein om te kijken hoe leraren, leerlingen en hun ouders omgaan met lesgeven en les krijgen via de computer. In een uitgebreid gesprek met docenten en de directeur vraagt de koning naar hun ervaringen, is hij benieuwd of het digitaal lesgeven ook in de toekomst zal doorgaan en of de school al nadenkt over hoe het na de versoepeling van de lockdown zal gaan. Daarna maakt de koning een rondje door de school en praat hij via een videoverbinding met groep 7-leerling Ivar en zijn moeder. Als de koning Ivar vraagt of hij ooit had gedacht dat hij school zou gaan missen, antwoordt Ivar: “Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht dat we niet naar school konden.”

Een uitgebreid verslag van dit bezoek – dat onderdeel is van een reeks ingelaste werkbezoeken door de koning in relatie tot de coronacrisis – is zaterdag 18 april om 19.55 uur te zien in de uitzending van Blauw Bloed op Nederland 2.  
Lees meer ›

15 april 2020

We missen jullie

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde
30 oktober 2017

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde

Speciaal voor kinderen tot 12 jaar heeft de gemeente de 50-dingenlijst gemaakt. Op deze lijst staan allerlei activiteiten die een kind voor zijn 12e gedaan moet hebben. De 50-dingenlijst is op te halen bij 1 van de Haagse stadsboerderijen of hier gratis te downloaden. Alle activiteiten op de lijst gedaan? Lever hem dan weer in op de stadsboerderij en maak kans op 1 van de 50 prijzen.