Nieuws

 
De VakantieBieb
17 april 2019

De VakantieBieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de

zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want

doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het

AVI-niveau.

De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de

zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst

50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een

zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden

in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen

lid te zijn van de bibliotheek.

De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de

boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is

geopend tot en met 31 augustus.

 

Haagse Ooievaarspas
16 april 2019

Haagse Ooievaarspas

Beste ouders/verzorgers,

Ook dit jaar krijgt u, als uw kinderen een Haagse Ooievaarspas hebben en tussen de vier en zeventien jaar oud zijn, een aanvraagformulier voor de aanvraag van de Schoolspullenpas thuis gestuurd. Met deze pas kunt u veel schoolspulletjes kopen: pennen, potloden, gymspullen, mappen… en wat er verder nog nodig is voor school.

Eind mei kunt u het aanvraagformulier verwachten. Kijk goed na of alles klopt wat er op staat? Klopt het dan kunt u het formulier terugsturen in de antwoordenvelop (postzegel niet nodig) óf, en dat is nieuw dit jaar: U kunt de aanvraag ook digitaal doen op de website van Leergeld Den Haag! De aanvraag wordt dan gelijk behandeld; er is geen risico dat u het formulier kwijt raakt! En, uw aanvraag wordt sneller in behandeling genomen dan als u het formulier opstuurt naar Leergeld!

De waarde van de pas is ook dit jaar € 50 voor basisschool; €250 voor brugklas en € 150 voor leerlingen vanaf de tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Bel ons op of mail ons als u 15 juni nog geen aanvraagformulier hebt ontvangen!

T: 070-7796135 / 070-7796136 (ma-don 9.00-12.30)

E-mail: schoolspullenpas@leergelddenhaag.nl

De Nieuwsbegrip Vakantieboeken zijn er weer!
12 april 2019

De Nieuwsbegrip Vakantieboeken zijn er weer!

De meivakantie is weer in aantocht! En dat betekent tijd voor leuke dingen, zoals het Nieuwsbegrip vakantieboek!

Ieder jaar maken we twee leuke vakantieboeken (niveau A en niveau B) voor alle leerlingen die houden van puzzelen, rekenen en knutselen. Je kunt het vakantieboek gratis downloaden en uitprinten.

 

https://www.nieuwsbegrip.nl/page/1689/de-nieuwsbegrip-vakantieboeken-zijn-er-weer

Vroege inschrijving voorkomt wachtlijsten bij Hakuna Matata
21 februari 2019

Vroege inschrijving voorkomt wachtlijsten bij Hakuna Matata

Vroege inschrijving voorkomt wachtlijsten.

Voor kinderen die na de zomervakantie opvang willen hebben is een vroege inschrijving noodzakelijk i.v.m. de werknemersplanning en plaatsing. In tegenstelling tot het onderwijs is de kinderopvang gekoppeld aan maximaal 10 kinderen per medewerker. Vanwege de arbeidstekorten en verlenging van arbeidscontracten verzoeken wij uw kind(eren) z.s.m. in te schrijven.

Zo kunnen wij in juni a.s. al overzichtelijk hebben hoeveel medewerkers wij nodig hebben om aan de vraag te kunnen voldoen na de zomervakantie.

De dinsdagen en donderdagen zitten nu al op veel locaties vol, mede ook vanwege het maximale aantal vierkante meters, wat tevens een eis is van de GGD.

Uw tijdige inschrijving kan dus voor een wachtlijst en dus mogelijke plaatsingsproblemen voorkomen.

Oefenen voor het VVN Verkeersexamen
20 februari 2019

Oefenen voor het VVN Verkeersexamen

Op 4 april is het VVN theoretisch Verkeersexamen voor de groepen 7 en later stappen de kinderen op de fiets voor het praktijkexamen. De hoogste tijd dus om de voorbereidingen te starten.

Online oefenen

Oefenen voor het VVN Verkeersexamen kan op www.examen.vvn.nl/oefenen . Je vindt er oefenexamens en een quiz om thuis of op school te kijken wie het meest weet over verkeer. Ook is er een overzicht van de verkeersafspraken en -borden die de kinderen moet kennen voor het examen. Handig!

De Grote Verkeerstest op Nickelodeon

Nickelodeon zendt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland De Grote Verkeerstest uit. Hartstikke leuk om samen te kijken in de aanloop naar het examen! Via de Nickelodeon Play App kunnen kinderen ook zelf meedoen met de test. Wanneer? Vanaf 3 maart elke zondag om 18.00 uur.

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde
30 oktober 2017

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde

Speciaal voor kinderen tot 12 jaar heeft de gemeente de 50-dingenlijst gemaakt. Op deze lijst staan allerlei activiteiten die een kind voor zijn 12e gedaan moet hebben. De 50-dingenlijst is op te halen bij 1 van de Haagse stadsboerderijen of hier gratis te downloaden. Alle activiteiten op de lijst gedaan? Lever hem dan weer in op de stadsboerderij en maak kans op 1 van de 50 prijzen.