Nieuws

 
Staking woensdag 6 november 2019
16 oktober 2019

Staking woensdag 6 november 2019

Zoals u misschien al heeft gehoord, hebben de vakbonden van onderwijspersoneel voor woensdag 6 november 2019 een staking aangekondigd in het onderwijs. Op die dag wordt in de Tweede Kamer de Onderwijsbegroting voor 2020 besproken. De vakbonden vragen de regering en de Tweede Kamer om extra geld vrij te maken voor het behoud van de kwaliteit en de voortgang van het onderwijs.

Voor u en uw kind betekent dit dat op woensdag 6 november onze school gesloten zal zijn. Wij willen u vragen om zelf voor uw kind(eren) opvang te regelen. Door de grote omvang van de staking, 75% van ons personeel staakt, is er op school geen opvangcapaciteit beschikbaar.

De verschillende kinderopvangorganisaties zullen op deze dag extra kinderopvangfaciliteiten proberen te realiseren. Neem zelf contact op met een kinderopvangorganisatie als u hiervan gebruik wilt maken. Denk o.a. aan Hakuna Matata, Triodus (Gulliver), 2Samen, Eigenwijs en De Dwergenhut.

 

Gratis Cultureel Avondje Uit
10 oktober 2019

Gratis Cultureel Avondje Uit

Woensdag 6 november van 18.00-20.30 uur.

Het Gemeentemuseum Den Haag organiseert een gratis, cultureel avondje uit. Dus of u nu heel vaak het museum bezoekt, of nog nooit geweest bent: u bent van harte welkom voor een geheel verzorgde avond uit! Alleen, met uw buren of uw hele familie. We nodigen alle Hagenaars en Hagenezen, uit alle wijken, uit voor een gezellige avond in het museum.

De avond wordt afgesloten met een gezellig drankje en hapje in de Tuinzaal voordat de bussen u weer naar huis brengen.

De lijsten om in te schrijven en een flyer liggen bij de administratie. 

VakantiepasClub herfstvakantie
04 oktober 2019

VakantiepasClub herfstvakantie

De blaadjes vallen van de bomen en de kastanjes liggen voor het oprapen. Tijd voor de herfstvakantie!  Dat betekent een nieuw pakket activiteiten van de VakantiepasClub mét VakantiepasKorting. Bij Haagse Eitjes kunnen er in de vakantie kakelverse eitjes geraapt worden en Black Sheep Buplisher verzorgd een creatieve workshop naar aanleiding van het nieuwe prentenboek Gekke Geit. Maar gewoon lekker zwemmen, schaatsen of timmeren bij De Kinderwerkplaats kan natuurlijk ook! Zomaar een paar ideetjes van de VakantiepasClub. Bekijk deze en alle andere activiteiten op www.vakantiepas.nl .

Is uw kind nog geen lid van de VakantiepasClub? Geef het dan gratis op via www.vakantiepas.nl en maak meteen gebruik van de kortingen. VakantiepasClubleden krijgen twee weken vóór elke schoolvakantie een e-mail met kortingsbonnen en een link naar de activiteiten.

Weekeindje Duinrell winnen?

Ga dan vóór 11 oktober naar www.vakantiepas.nl/vipvel , beantwoord een paar vragen over de VakantiePas en maak kans op een weekendje in een bungalow op Duinrell (incl. toegang pretpark en Tikibad) voor 4 personen of vrijkaarten voor een verrassingsuitje!

Herfstvakantie: Zwem4Daagse in de Haagse zwembaden
20 september 2019

Herfstvakantie: Zwem4Daagse in de Haagse zwembaden

De Haagse zwembaden organiseren deze herfstvakantie (21 t/m 25 oktober 2019) opnieuw een sportieve activiteit: de Haagse Zwem4Daagse. Tijdens dit event zwemmen deelnemers 4 dagen een afstand van 250, 500 of 1000 meter per dag. Als beloning voor deze prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een echte Zwem4Daagse-medialle. De Zwem4Daagse is een mooie mogelijkheid om uw kind(eren) zwemvaardig te houden. Voor deelname is een zwemdiploma A verplicht. Doet u mee, samen met uw kinderen? U geeft zich eenvoudig op via https://www.Zwem4daagse.nl .
Lees meer ›
Kletskoppen Kindertaalfestival
19 september 2019

Kletskoppen Kindertaalfestival

Hoe werkt dat eigenlijk, leren praten? Op zondag 29 september kom je daar spelenderwijs achter tijdens het Kletskoppen Kindertaalfestival in de Centrale Bibliotheek. Een gratis wetenschapsdag voor het hele gezin, vol interactieve demonstraties, leerzame spelletjes, (meertalige) voorleessessies! Daarnaast is er de muziekvoorstelling Dikkie Dik en de taart en zijn er workshops en optredens van kinderboekenschrijver Annemarie Bon en rapper Tyler Koudijzer. Het volledige programma vind je op: www.kletskoppenfestival.nl

Het Kletskoppen Kindertaalfestival is een initiatief van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek, allebei te Nijmegen, waar zij het festival twee keer eerder organiseerden. De Nationale Wetenschapsagenda haalt het festival nu naar Den Haag.

Dus heb je zondag 29 september nog niks te doen? Kom dan met je kinderen tussen 12.00 en 17.00 uur gezellig langs in de Centrale Bibliotheek (Spui 68) en laat je verrassen door het veelzijdige taalonderzoek van de Radboud Universiteit en Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek.

Thema-avond Gamen
18 september 2019

Thema-avond Gamen

De Oudervereniging organiseert op maandag 30 september van 19.00 tot 20.00 uur een thema-avond over 'Gamen'. Welke ouder heeft hier tegenwoordig niet mee te maken?

* Wil je meer te weten komen over wat voor een invloed dit heeft op uw kind?
* Wil je meer te weten komen wat een gameverslaving inhoudt en wat de gevolgen hiervan zijn?
* Wil je weten hoe je afspraken met je kind kunt maken over gamen?

Kom dan maandag 30 september naar De Fontein. Na de presentatie is er nog ruimte om even met elkaar na te praten onder het genot van een hapje/drankje.

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde
30 oktober 2017

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde

Speciaal voor kinderen tot 12 jaar heeft de gemeente de 50-dingenlijst gemaakt. Op deze lijst staan allerlei activiteiten die een kind voor zijn 12e gedaan moet hebben. De 50-dingenlijst is op te halen bij 1 van de Haagse stadsboerderijen of hier gratis te downloaden. Alle activiteiten op de lijst gedaan? Lever hem dan weer in op de stadsboerderij en maak kans op 1 van de 50 prijzen.