Nieuws

 
De sportdag van groep 5 en 6 gaat door!
10 juli 2019

De sportdag van groep 5 en 6 gaat door!

Op Talentenjacht met de VakantiePas!
05 juli 2019

Op Talentenjacht met de VakantiePas!

Het is bijna zomervakantie, dus de VakantiePas is weer uitgedeeld in de klas. Hét paspoort voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, boordevol activiteiten met korting. De VakantiePas is goed voor € 300,- aan korting en bevat meer dan 80 (zomer)activiteiten in en om de stad. Met  het thema ‘Talentenjacht’ kunnen kinderen hun (verborgen) talenten ontdekken. Is het muziek, sport, koken, dans of wetenschap? Verder is er het vertrouwde aanbod van onder meer musea, workshops, zwembaden, pretparken en een gratis ijsje of pannenkoek. Als de kinderen 5 activiteiten hebben gedaan, kunnen ze in de bibliotheek een VakantiepasMedaille ophalen.

Naast de kortingen en zelfs gratis activiteiten, zijn er ook flinke prijzen te verdienen. De hoofdprijs is een (slaap)weekend Duinrell en het Tikibad voor 4 personen.  Alle activiteiten staan vanaf 8 juli ook op www.vakantiepas.nl . Daar vindt u ook alles over eventuele wijzigingen, prijsvragen én extra activiteiten die niet in de ‘papieren’ VakantiePas staan.

Zomertijd = puzzeltijd!
04 juli 2019

Zomertijd = puzzeltijd!

De zomer staat voor de deur, tijd voor leuke dingen! Bijvoorbeeld voor het Nieuwsbegrip puzzelboek. Je leerlingen hoeven zich niet te vervelen met de rebussen, woordzoekers en kruiswoordpuzzels in dit zomerboek.

Puzzelboek niveau AA en Puzzelboek niveau A/B

 

https://www.nieuwsbegrip.nl/page/1771/zomertijd-puzzeltijd

Escampfestival 2019
19 juni 2019

Escampfestival 2019

Het Escampfestival viert dit jaar haar 20e verjaardag, tijd voor een bijzonder feest. We gaan los op de Leyweg met een speciale programmering. We kunnen nog niets verklappen maar het wordt spectaculair. Daarnaast krijgen de winkeliers op de Leyweg alle gelegenheid om die dag het winkelcentrum en hun zaak op de kaart te zetten. Het wordt dus een bruisende dag op de Leyweg met kraampjes, gezellige terrassen en leuke aanbiedingen.

 

U kunt alvast de volgende datum reserveren:

 

datum: zaterdag 14 september van 12.00 – 17.00 uur

locatie: winkelcentrum Leyweg en Melis Stokepark

Stichting Jeugd Vakantie Aktiviteiten
27 mei 2019

Stichting Jeugd Vakantie Aktiviteiten

Tijdens de eerste drie weken van de Haagse zomervakantie organiseert de Stichting JVA elk jaar op Duinrell een vakantieproject voor de Haagse basisschoolkinderen van 4 t/m 13 jaar.

De deelnemende kinderen worden elke werkdag met speciale JVA bussen van Den Haag naar Duinrell gebracht. Verspreid over Den Haag zijn er 19 opstapplaatsen. Deze zijn verdeeld over de A-etappe (vertrek om 8.15 uur) en de B-etappe (vertrek om 9.30 uur).

Op Duinrell volgen de kinderen in leeftijdsgroepen een leuk dagprogramma. Elke groep wordt begeleid door twee groepsleiders.

Naast de attracties van Duinrell en zwemmen in het buitenbad en/of Tikibad worden ook activiteiten aangeboden. Dit zijn Handvaardigheid, Toneel, Muziek, Sport, Spel en Speciale activiteiten.

Aan het eind van de dag worden alle kinderen weer met de JVA bussen teruggebracht naar Den Haag.

Week Tegen Pesten 2019
22 mei 2019

Week Tegen Pesten 2019

De Week Tegen Pesten 2019 is van 23 tot en met 27 september. Dit jaar is het thema: Wees een held, met elkaar. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen.

Wees een held, met elkaar

De Week Tegen Pesten 2019 heeft als thema Wees een held, met elkaar. Samenwerking met de hele groep staat centraal. Met elkaar zorg je voor een goede sfeer en ontstaat er minder behoefte om te pesten. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen.

De VakantieBieb
17 april 2019

De VakantieBieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de

zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want

doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het

AVI-niveau.

De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de

zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst

50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een

zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden

in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen

lid te zijn van de bibliotheek.

De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de

boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is

geopend tot en met 31 augustus.

 

Haagse Ooievaarspas
16 april 2019

Haagse Ooievaarspas

Beste ouders/verzorgers,

Ook dit jaar krijgt u, als uw kinderen een Haagse Ooievaarspas hebben en tussen de vier en zeventien jaar oud zijn, een aanvraagformulier voor de aanvraag van de Schoolspullenpas thuis gestuurd. Met deze pas kunt u veel schoolspulletjes kopen: pennen, potloden, gymspullen, mappen… en wat er verder nog nodig is voor school.

Eind mei kunt u het aanvraagformulier verwachten. Kijk goed na of alles klopt wat er op staat? Klopt het dan kunt u het formulier terugsturen in de antwoordenvelop (postzegel niet nodig) óf, en dat is nieuw dit jaar: U kunt de aanvraag ook digitaal doen op de website van Leergeld Den Haag! De aanvraag wordt dan gelijk behandeld; er is geen risico dat u het formulier kwijt raakt! En, uw aanvraag wordt sneller in behandeling genomen dan als u het formulier opstuurt naar Leergeld!

De waarde van de pas is ook dit jaar € 50 voor basisschool; €250 voor brugklas en € 150 voor leerlingen vanaf de tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Bel ons op of mail ons als u 15 juni nog geen aanvraagformulier hebt ontvangen!

T: 070-7796135 / 070-7796136 (ma-don 9.00-12.30)

E-mail: schoolspullenpas@leergelddenhaag.nl

De Nieuwsbegrip Vakantieboeken zijn er weer!
12 april 2019

De Nieuwsbegrip Vakantieboeken zijn er weer!

De meivakantie is weer in aantocht! En dat betekent tijd voor leuke dingen, zoals het Nieuwsbegrip vakantieboek!

Ieder jaar maken we twee leuke vakantieboeken (niveau A en niveau B) voor alle leerlingen die houden van puzzelen, rekenen en knutselen. Je kunt het vakantieboek gratis downloaden en uitprinten.

 

https://www.nieuwsbegrip.nl/page/1689/de-nieuwsbegrip-vakantieboeken-zijn-er-weer

Vroege inschrijving voorkomt wachtlijsten bij Hakuna Matata
21 februari 2019

Vroege inschrijving voorkomt wachtlijsten bij Hakuna Matata

Vroege inschrijving voorkomt wachtlijsten.

Voor kinderen die na de zomervakantie opvang willen hebben is een vroege inschrijving noodzakelijk i.v.m. de werknemersplanning en plaatsing. In tegenstelling tot het onderwijs is de kinderopvang gekoppeld aan maximaal 10 kinderen per medewerker. Vanwege de arbeidstekorten en verlenging van arbeidscontracten verzoeken wij uw kind(eren) z.s.m. in te schrijven.

Zo kunnen wij in juni a.s. al overzichtelijk hebben hoeveel medewerkers wij nodig hebben om aan de vraag te kunnen voldoen na de zomervakantie.

De dinsdagen en donderdagen zitten nu al op veel locaties vol, mede ook vanwege het maximale aantal vierkante meters, wat tevens een eis is van de GGD.

Uw tijdige inschrijving kan dus voor een wachtlijst en dus mogelijke plaatsingsproblemen voorkomen.

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde
30 oktober 2017

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde

Speciaal voor kinderen tot 12 jaar heeft de gemeente de 50-dingenlijst gemaakt. Op deze lijst staan allerlei activiteiten die een kind voor zijn 12e gedaan moet hebben. De 50-dingenlijst is op te halen bij 1 van de Haagse stadsboerderijen of hier gratis te downloaden. Alle activiteiten op de lijst gedaan? Lever hem dan weer in op de stadsboerderij en maak kans op 1 van de 50 prijzen.