Nieuws

 
Lopen of fietsen naar school
09 september 2020

Lopen of fietsen naar school

Tijdens de Schoolbrengweek roepen scholen de ouders en leerlingen op om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Want lopen of fietsen naar school is:

  • Goed voor je gezondheid en bewegen bevordert je leerprestaties,
  • Goed voor de verkeersveiligheid bij school,
  • Goed voor de verkeersvaardigheid van de kinderen,
  • Goed voor het milieu,
  • ... en het is nog eens leuk ook!
Festival De Betovering
31 augustus 2020

Festival De Betovering

Wij zijn blij te melden dat festival De Betovering doorgaat! Tussen 16 en 24 oktober 2020 kunnen alle kinderen tot en met 12 jaar zich onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater!
Het programma is vanaf 6 september online! 

Een Coronaproof festival waarbij de gezondheid en veiligheid van publiek en medewerkers prioriteit heeft. Er wordt dit jaar veel aandacht besteed aan het vermijden van drukte op de festivallocaties, looproutes, aanvullende hygiënemaatregelen plus een slimme en veilige bezetting van de stoelen in de theaters, musea en andere culturele instellingen. Misschien minder druk en groots dan je van ons gewend bent, maar waarschijnlijk wel de meest bijzondere en avontuurlijke Betovering ooit.
Lees meer ›
Samen krijgen we corona onder controle
30 augustus 2020

Samen krijgen we corona onder controle

Alleen samen houden we de verspreiding van het virus onder controle. Daarom gelden ook bij de start van dit nieuwe schooljaar de volgende basisregels:

  • We wassen vaak onze handen met water en zeep.
  • We hoesten en niesen aan de binnenkant van onze elleboog
  • Na school gaan de leerlingen direct naar huis of de bso.
  • Volwassenen houden 1,5 meter afstand. (Leerlingen hoeven geen afstand te bewaren.)

•      Bij (milde) klachten, blijf thuis.

Meester Jokus met pensioen
30 augustus 2020

Meester Jokus met pensioen

Vrijdagmiddag 28 augustus anmiddag hebben wij met alle collega’s afscheid genomen van meester Jokus Stapersma. Na 45 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt en 13 jaar op De Fontein gaat meester Jokus van andere dingen genieten. Zijn zoons en kleinzoon waren op school en konden ook genieten van de verhalen, speeches en liedjes. Het mooiste lied kwam van Jokus zelf voor al zijn collega’s.
Wij wensen Jokus heel veel geluk en gezondheid in de toekomst en bedanken hem voor alles wat hij voor kinderen, ouders, collega’s en de school heeft betekend.
De Schoolspullenpas
30 augustus 2020

De Schoolspullenpas

Schoolbenodigdheden heb je nodig om mee te kunnen doen op school. Dat is de reden waarom er een Schoolspullenpas is voor kinderen van 4 t/m 17 jaar met een Ooievaarspas. Hiermee kan je bij verschillende winkels schoolspullen kopen die op de schoolbenodigdheden lijsten staan. Leergeld Den Haag heeft de aanvraagformulieren voor de Schoolspullenpas verstuurd.

Heb je het aanvraagformulier nog niet ontvangen, neem dan meteen contact op met Leergeld Den Haag op telefoonnummer 070-796135 / 070-7796136 (ma-do 09.00-12.30 uur) of e-mail naar schoolspullenpas@leergelddenhaag.nl.

Tot 11 september 2020 kunt u een aanvraag indienen.

De Schoolspullenpassen kunt u gebruiken tot en met 31 oktober 2020. Na deze datum vervallen alle tegoeden op de passen!

Vakantie naar risicogebied door leerlingen
13 juli 2020

Vakantie naar risicogebied door leerlingen

We volgen de richtlijnen van de overheid en de RIVM omtrent reizen naar risicogebieden. We gaan er vanuit dat u deze gebieden in principe mijdt, aangezien vakantie geen noodzakelijke reis is. Mocht u toch afreizen naar een risicogebied dan gaan we er vanuit dat u de adviezen van de RIVM wat betreft de quarantaineperiode in acht neemt en daar uw terugkeerdatum op afstemt zodat leerlingen bij aanvang van het schooljaar weer aanwezig zijn.

 

Tekenbeetseizoen
22 juni 2020

Tekenbeetseizoen

Tekenbeet?

Heb je een teek? Verwijder deze dan direct en houd de plek van de beet 3 maanden in de gaten. Neem contact op met de huisarts als je een ring of vlek krijgt of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten.

Lyme of koorts na een tekenbeet?

De meeste tekenbeten leiden gelukkig niet tot ziekte. Toch krijgen elk jaar ongeveer 27.000 mensen de ziekte van Lyme. Vaak is de enige klacht een rode ring of vlek op de huid. Maar elk jaar  ontstaat bij 1.500 mensen meteen ernstigere klachten. Dit zijn bijvoorbeeld zenuwklachten, gewrichtsklachten of hartklachten. De meeste mensen met de ziekte van Lyme knappen na een behandeling met antibiotica op. Elk jaar houden ongeveer 1.000 tot 2.500 mensen wel langer last van klachten.

24 april 2020

Fijne meivakantie!

15 april 2020

Koninklijk bezoek voor basisschool De Fontein

Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan basisschool De Fontein om te kijken hoe leraren, leerlingen en hun ouders omgaan met lesgeven en les krijgen via de computer. In een uitgebreid gesprek met docenten en de directeur vraagt de koning naar hun ervaringen, is hij benieuwd of het digitaal lesgeven ook in de toekomst zal doorgaan en of de school al nadenkt over hoe het na de versoepeling van de lockdown zal gaan. Daarna maakt de koning een rondje door de school en praat hij via een videoverbinding met groep 7-leerling Ivar en zijn moeder. Als de koning Ivar vraagt of hij ooit had gedacht dat hij school zou gaan missen, antwoordt Ivar: “Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht dat we niet naar school konden.”

Een uitgebreid verslag van dit bezoek – dat onderdeel is van een reeks ingelaste werkbezoeken door de koning in relatie tot de coronacrisis – is zaterdag 18 april om 19.55 uur te zien in de uitzending van Blauw Bloed op Nederland 2.  
Lees meer ›

15 april 2020

We missen jullie

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde
30 oktober 2017

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde

Speciaal voor kinderen tot 12 jaar heeft de gemeente de 50-dingenlijst gemaakt. Op deze lijst staan allerlei activiteiten die een kind voor zijn 12e gedaan moet hebben. De 50-dingenlijst is op te halen bij 1 van de Haagse stadsboerderijen of hier gratis te downloaden. Alle activiteiten op de lijst gedaan? Lever hem dan weer in op de stadsboerderij en maak kans op 1 van de 50 prijzen.