Actueel

Nieuws

Preview foto
26 maart 2021
Personconferentie Week van het geld 2021
Leerlingen uit groep  6 mochten deze week demissionair minster Hoekstra en Youtubester Dylan Haegens vragen stellen tijdens een landelijke persconferentie. Heeft u vroeger ook zakgeld gekregen? Waarom wordt er geen extra geld gedrukt, dan is de armoede toch weg? Een paar  van een heel aantal vragen die zij mochten stellen. Een mooie ervaring. Zo leren wij binnen en buiten onze school!

Preview foto
07 maart 2021
Onze eigen verkiezingsreporters
In aanloop naar de landelijke verkiezingen mochten een aantal leerlingen uit groep 8, als kindercorrespondent op het Binnenhof diverse politici bevragen. Een uniek kijkje in de Tweede Kamer. Een mooie vorm van burgerschapsonderwijs!

Preview foto
13 november 2020
Leerlingenraad
Na een spannende verkiezing is deze week bekend geworden welke leerlingen in de leerlingenraad van 2020-2021 zitten. De leerlingenraad denkt met directie mee over onderwerpen om de school te verbeteren.

Donderdag 5 november vond de eerste vergadering al plaats. Zij kregen direct een hele belangrijke opdracht. Namelijk het meedenken over de onderwerpen voor de promotiefilm. Waar zijn zij trots op en wat moet sowieso in de film terugkomen?

 

Een paar voorbeelden die door hen genoemd werden:

  • Jezelf mogen zijn
  • Elke dag enthousiast opgevangen worden door de leerkrachten
  • Handvaardigheid/muziekles
  • Verkeersles buiten
  • De schoolpleinen met klimrekken
  • Judo voor de groepen 1 t/m 4

Preview foto
07 oktober 2020
VakantiepasClub herfstvakantie
Met de VakantiePas kunnen kinderen in de schoolvakanties allerlei dingen doen. Gratis of met korting. Voor de zomervakantie krijgen ze op school een boekje, de ZomervakantiePas. Daarin staan heel veel leuke en leerzame activiteiten.

In de korte schoolvakanties is er geen boekje, maar een digitale nieuwsbrief. Daarin staat een link naar kortingsbonnen. Deze nieuwsbrief krijgen de kinderen als ze lid zijn van de VakantiepasClub.

 

Leden van de VakantiepasClub hoeven zich deze herfstvakantie niet te vervelen. Ze krijgen een nieuwsbrief met allerlei verschillende activiteiten. Een spannende film kijken in theater Dakota of speuren in het Zuiderpark. Lekker dansen in de disco of spetteren in het zwembad. Naar het Museon of Kinderboekenmuseum en nog veel meer. Kijk voor alle activiteiten en kortingen op www.vakantiepas.nl. Daar staat ook hoe de kinderen een grote vlieger kunnen winnen of een uitje met de hele klas.

 

Is uw kind nog geen VakantiepasClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl


Preview foto
07 oktober 2020
Meester Frank met pensioen
Woensdag 30 september heeft meester Frank, samen met zijn gezin, na ruim 21 jaar afscheid genomen van De Fontein.
De dag begon met een rondje om de school in een oud volkswagenbusje. Tijdens deze ronde werd hij toegezongen door alle kinderen. Daarna heeft hij alle groepen bezocht waar hij in elke klas een mooi aandenken kreeg.
Na een lunch werd er een film getoond die gemaakt was door alle collega's van De Fontein. De dag hebben we afgesloten met een coronaproof borrel, zodat alle collega's op gepaste afstand afscheid konden nemen.