Nieuws

15 april 2020

Koninklijk bezoek voor basisschool De Fontein

Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan basisschool De Fontein om te kijken hoe leraren, leerlingen en hun ouders omgaan met lesgeven en les krijgen via de computer. In een uitgebreid gesprek met docenten en de directeur vraagt de koning naar hun ervaringen, is hij benieuwd of het digitaal lesgeven ook in de toekomst zal doorgaan en of de school al nadenkt over hoe het na de versoepeling van de lockdown zal gaan. Daarna maakt de koning een rondje door de school en praat hij via een videoverbinding met groep 7-leerling Ivar en zijn moeder. Als de koning Ivar vraagt of hij ooit had gedacht dat hij school zou gaan missen, antwoordt Ivar: “Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht dat we niet naar school konden.”

Een uitgebreid verslag van dit bezoek – dat onderdeel is van een reeks ingelaste werkbezoeken door de koning in relatie tot de coronacrisis – is zaterdag 18 april om 19.55 uur te zien in de uitzending van Blauw Bloed op Nederland 2.  


https://blauwbloed.eo.nl/artikel/2020/04/in-beeld-de-koning-terug-in-de-schoolbanken-in-den-haag

 

https://www.nu.nl/280224/video/koning-verrast-basisschoolleerlingen-tijdens-online-les.html?redirect=1

 

https://www.ad.nl/den-haag/koning-willem-alexander-onder-indruk-bij-bezoek-aan-haagse-basisschool-heel-bijzonder-zo-n-stille-school~a2e1fce3/?referrer=https://lucasonderwijs.sharepoint.com/sites/IntranetLO/SitePages/Coronavirus--alle-informatie.aspx?source=https://lucasonderwijs.sharepoint.com/sites/IntranetLO/SitePages/Forms/ByAuthor.aspx

 

https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2020/04/15/koning-brengt-werkbezoek-aan-basisschool-de-fontein