Nieuws

31 augustus 2020

Festival De Betovering

Wij zijn blij te melden dat festival De Betovering doorgaat! Tussen 16 en 24 oktober 2020 kunnen alle kinderen tot en met 12 jaar zich onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater!
Het programma is vanaf 6 september online! 

Een Coronaproof festival waarbij de gezondheid en veiligheid van publiek en medewerkers prioriteit heeft. Er wordt dit jaar veel aandacht besteed aan het vermijden van drukte op de festivallocaties, looproutes, aanvullende hygiënemaatregelen plus een slimme en veilige bezetting van de stoelen in de theaters, musea en andere culturele instellingen. Misschien minder druk en groots dan je van ons gewend bent, maar waarschijnlijk wel de meest bijzondere en avontuurlijke Betovering ooit.

Festival De Betovering
Iedereen is welkom! Binnen het festival is er veel aandacht voor het bereiken van de kinderen. Álle kinderen. Ook graag in samenwerking met jouw organisatie willen we proberen de kinderen, die niet vanzelfsprekend naar een theater of musea gaan, te betrekken in ons festival en te enthousiasmeren voor de kunsten.
 
Extra: speurroutes in Schilderswijk, Transvaal, Morgenstond & Moerwijk
Dankzij kunstenaar Lotte Verweij verschijnen overal kleine deurtjes in de stad. Wat doen ze daar? Welke fantasieplekken liggen er verscholen achter deze deuren? Loop de deurtjes tegen het lijf, of ga op een heuse deurtjes speurtocht in de wijken. De kinderen kunnen ook een eigen deurtje maken thuis met een speciaal ontworpen deur-bouwpakketje die via verschillende uitgiftepunten in de wijken te verkrijgen zijn. We zijn heel benieuwd in welke (te) gekke wereld zij willen uitkomen als hun deuren open gaan…
 
Extra: timmeren aan een Vrijheidsbeeld in Escamp!
Kunstenaars duo Helweg & La Cruz strijkt neer op verschillende openbare plekken in het stadsdeel  Escamp. Ze gaan vier dagen aan de slag met kinderen die een eigen Vrijheidsbeeld mogen komen timmeren.
 
Doen jullie mee?
De Betovering draait om de kracht van de verbeelding. Juist nú willen we kinderen uitnodigen om hun fantasie te gebruiken als antwoord op alle beperkingen en onzekerheden van deze tijd. We kunnen samen kijken naar wat we kunnen betekenen voor de kinderen (en ouders) bij jullie in de buurt.

  • Tips nodig bij het maken van een keuze uit het programma?
  • Hulp bij het zoeken van een uitje dichtbij in de buurt/wijk?
  • Zijn er kinderen bij die een beperking hebben of moeite met het verwerken van veel prikkels?
  • Is een praatje of bezoek vooraf nodig?
  • Meer informatie over de speurroutes of de Deur-bouwpakketjes?
  • Weten waar de Vrijheidsbeelden gebouwd gaan worden? 

 
Ook alle andere vragen, opmerkingen of juist ideeën voor ons zijn zeer welkom via de mail:
iedereenwelkom@debetovering.nl
 
Wie weet tot ziens tijdens de Betovering!
 
Pieternel de Winter (Centrum) & Jana Mol (Escamp) & Chantal Hompe (toegankelijkheid)
 
Ons volledige programma is vanaf  6 september te bekijken op www.debetovering.nl